UKKR85

Kysymyksiä ja vastauksia koskien Flexifuel RE85 -päivitystä:

Mitä RE85 -polttoaine on?
RE85 -polttoaine on suomalaisen ST1:n valmistamaa ja myymää korkeaseosetanolia, jossa on 85% etanolia ja 15% bensiiniä. Lisätietoa ST1:n kotisivuilta.

Mikä on Flexifuel?
Flexifuel tarkoittaa, että autoon voidaan tankata sekä bensiiniä ja etanolia (RE85). Auto tunnistaa etanolin ja bensiinin suhteen polttoaineessa, ja säätää moottorintoimintaa sen mukaisesti.

Nouseeko polttoaineenkulutus etanolilla?
Kyllä nousee, sillä etanoli sisältää vähemmän energiaa kuin bensiini. Vaikka kulutus nousee, on RE85:n käyttö selkeästi halvempaa, sillä sen litrahinta on vähän yli euro/litra.

Eikö Flexifuel ole vain uusissa autoissa?
SAAB on huomioinut jo vuodesta 1998 9-5 -malleissa ja osassa 9-3-malleja, että polttoaineena voidaan käyttää myös etanolia. Tällöin SAABeihin on jo tehtaalla tehty Flexifuel -valmius. SAABCOM päivittää auton ohjelmiston, jolla tämä tehdasominaisuus saadaan käyttöön. Tämän vuoksi mitään lisälaitteita ei tarvita, sillä tarvittavat laitteet on asennettu jo tehtaalla.

Onko Saabcomin FF85 -ohjelma SAABin tekemä?
Etanoliohjelma on SAABin tekemä. Päivitys on täysin turvallinen, sillä kaikki mitoitukset on tehty SAABin normien mukaisesti.

Entä muut Saabin mallit?
Muissa Saab-malleissa voidaan käyttää eFlexFuel -ohjainta. Se kytketään kiinteästi moottorin. Tämän jälkeen auto toimii täysiverisenä Flexifuel-autona, eli siihen voidaan tankata bensiiniä ja/tai etanolia millä tahansa suhteella.

Mitä tarvitsee tehdä päivityksen jälkeen?
On suositeltavaa, että moottoriöljyt ja öljynsuodatin vaihdetaan, kun RE85-polttoaineella on ajettu 1 000km. Jatkossa öljynvaihtoväli käytettäessä RE85-polttoainetta on 10 000km.
SAAB suosittelee käytettäväksi NGK BCPR7ES-11 -sytytystulppia RE85-käytössä. Ellei em. tulppia ole jo ennestään käytössä, ne olisi suositeltavaa vaihtaa. Uudet tulpat ovat edullisia. Ne maksavat n. 4€/kpl.